Bilanční suma WPB Capital překročila dvě miliardy

05.11.2009 | , WPB Capital
Tiskové zprávy


Družstevní záložna WPB Capital výrazně posílila a úspěšně plní vytyčené obchodní cíle pro tento rok. Během posledních 9 měsíců zvýšila svou bilanční sumu na 2,031 miliardy Kč. Ještě začátkem roku byla přitom bilanční suma téměř o polovinu nižší. WPB Capital také zásadně rozšířila svou členskou základnu. Zatímco v lednu v záložně evidovali 2443 členů, aktuálně jich je více než 4 tisíce.

Během posledních devíti měsíců se nám podařilo zvýšit bilanční sumu o více než jednu miliardu, zároveň jsme získali více než 1500 nových členů. Jde o historicky nejvyšší nárůst naší záložny,“ sděluje Tomáš Chrobák, člen představenstva družstevní záložny.

Za nárůstem klientů se podepsala převážně poslední akce. „V červenci jsme oslavili 10. výročí na českém trhu. V rámci toho jsme přišli s nabídkou, kdy každý může při založení termínového vkladu nebo spořícího účtu získat odměnu až 6000 Kč. Atraktivní spoření jsme začali nabízet koncem června a pro velký zájem ho oproti původnímu záměru prodloužili o dva měsíce až do konce listopadu," uvádí Chrobák.

Mezi nejoblíbenější produkty záložny patří její Termínovaný vklad, který klientům nabízí zhodnocení až 5,95 %. Stále větší oblibě se těší také možnost založit si tento účet on-line. „Spoření n@ dálku umožňuje otevřít si a ovládat vkladový účet on-line přes internet z pohodlí domova. Jeho založení nevyžaduje osobní návštěvu na pobočce,“ dodává Chrobák.
 
WPB Capital patří mezi spořitelní družstva s nejvyšším kapitálem v České republice. Ten je aktuálně téměř pětinásobně vyšší, než je spořitelním družstvům předepsáno v zákonné normě. Jeho výše v současnosti činí 155 milionů Kč.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy