TurboConsult se podílel na sloučení klientských databází v Raiffeisen stavební spořitelně

10.10.2009 | , TurboConsult
Tiskové zprávy


V průběhu měsíce září proběhlo v Raiffeisen stavební spořitelně sloučení bankovních informačních systémů, u kterého dodávku  technické části řešení realizovala společnost TurboConsult. Data ze systému bývalé HYPO stavební spořitelny byla migrována do systému CIBIS, který bude RSTS nadále používat jako svůj hlavní informační systém, dodaný TurboConsultem.

Příprava datové migrace započala v březnu 2008, kdy došlo ke schválení fúze obou stavebních spořitelen a začlenění HYPO stavební spořitelny do finanční skupiny Raiffeisen. Projekt se skládal ze dvou etap, první analytická fáze skončila v říjnu 2008, poté následovala realizace technického řešení migrace, spojená s provozním ověřením systému CIBIS na sloučených datech.

Provedení vlastní migrace, která zahrnovala převedení 820 tisíc smluv o stavebním spoření a téměř 32 tisíc úvěrových smluv bývalé HYPO stavební spořitelny do informačního systému RSTS, trvalo 83 hodin.

Jednatel společnosti TurboConsult Vladimír Jareš, k migraci spořitelen dodává: „Jsme rádi, že se potvrdilo očekávání našeho významného zákazníka a přispěli jsme k hladkému završení jedné z největších bankovních fúzí na českém trhu v posledních letech. Za největší úspěch projektu považuji, že se migraci podařilo uskutečnit bez jakýchkoliv omezení či kompromisů. Dnes může RSTS  využívat pouze jeden bankovní informační systém pro úplnou a rychlou obsluhu všech svých klientů včetně funkcionalit, které systém bývalé HYPO stavební spořitelny neposkytoval. Jde například o službu, díky níž mohou klienti on-line nahlížet na své smlouvy, nebo možnost modelování průběhu stavebního spoření a úvěru.“

Bankovní informační systém CIBIS je provozním systémem určeným pro potřeby stavebních spořitelen. Systém pokrývá všechny specifické oblasti činnosti stavební spořitelny, mj. evidenci a správu smluv stavebního spoření, přidělování a vedení úvěrů, vedení klientských účtů, agendu státních příspěvků, mezibankovní platební styk či správu obchodní sítě.

Systém CIBIS vyvíjí společnost TurboConsult  ve spolupráci s finanční skupinou Raiffeisen od roku 1994 a v současné době jej používají stavební spořitelny v České republice, na Slovensku a v Chorvatsku.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy