Výnosy z podílových fondů AXA dosáhly v roce 2009 až 48 %

05.02.2010 | , AXA
Tiskové zprávy


Kladnou výkonnost zaznamenaly v minulém roce všechny podílové fondy z nabídky finanční skupiny AXA. Fond AXA Selection Emerging Equity svým klientům připsal 48,35 %. Následován byl AXA Realitním fondem (38,61 %) a AXA CEE Akciovým fondem (35,61%). Pozitivní výnosy zaznamenal i dluhopisový fond a fondy peněžního trhu.

„Rok 2009 byl na finančních trzích ve znamení postupného odeznívání paniky spojené s finanční krizí. Počátkem března 2009 došlo k prudkému obratu a zahájení růstového trendu napříč téměř celým spektrem aktiv. Roli zde sehrály zejména masivní státní intervence a expanzivní opatření centrálních bank“ uvedl František Vobořil, portfolio manažer podílových fondů AXA. „V roce 2010 budou investoři pozorně sledovat hospodaření jednotlivých států, jejichž zadlužení v průběhu finanční krize značně vzrostlo.“

Všech devět podílových fondů, které skupina AXA v ČR nabízí, skončilo s kladným výsledkem. Z fondů s expozicí na akciové trhy si nejlépe vedl fond AXA Selection Emerging Equity, kde hodnota podílového listu vzrostla téměř o polovinu. Více než třetinový nárůst zaznamenal i AXA Realitní fond a AXA CEE Akciový fond.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy