Nezaměstnanost v Praze vrostla, přesto je druhá nejnižší v Česku

08.03.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 8. března (ČTK) - Míra nezaměstnanosti v Praze v únoru opět vzrostla, a to meziměsíčně o desetinu procentního bodu na 3,9 procenta. Po okrese Praze-východ je metropole přesto regionem s druhým nejnižším podílem lidí bez práce. Podle dnes zveřejněných údajů ministerstva práce a sociálních věcí pražské pracovní úřady evidovaly v druhém měsíci 31.961 uchazečů o zaměstnání, z toho 31.004 jich mohlo okamžitě nastoupit do práce.

Volných pracovních míst bylo v Praze na konci ledna podle úřadů 8946, od ledna jich ale 43 ubylo. O jedno pracovní místo se přitom v únoru ucházelo v průměru 3,6 zájemce, celorepublikový průměr byl 18,2 zájemce. Nejvíce zájemců bylo na Teplicku, a to 69,4 uchazeče. Přes 60 lidí připadlo na jedno místo i v okrese Karviná a Třebíč.

Bez práce bylo v Praze ke konci února 4,3 procenta žen a 3,6 procenta mužů.

Hlavní město patří tradičně k regionům s nejnižším podílem lidí bez práce. Nižší míru nezaměstnanosti většinou vykazuje jen okres Praha-východ, který v únoru vykázal 3,8 procenta nezaměstnaných. Celorepubliková míra nezaměstnanosti v únoru meziměsíčně vrostla o 0,1 procentního bodu na 9,9 procenta.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK