Škoda je letos nejdováženější ojetinou do ČR

08.03.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 8. března (ČTK) - Lidé si letos ze zahraničí nejvíce dovážejí ojeté škodovky. V lednu a v únoru si nově zaregistrovali 2216 ojetých vozů mladoboleslavské značky, což je o 40 méně než loni. Vyplývá to ze statistiky Svazu dovozců automobilů.

Škoda se tak dostala před Ford, který vedl v loňském roce. Proti loňsku ale dovoz fordů klesl o téměř 500 vozů na 2128 aut. Třetí příčka patří Volkswagenu s poklesem o 150 vozů na 1784 dovezených aut.

Téměř polovinu dovážených ojetých škodovek tvoří vozy se stářím mezi pěti a deseti lety. Vozidel mezi třemi a pěti lety pak byla čtvrtina. Vozů Škoda do jednoho roku bylo 59.

Celkový dovoz ojetých aut letos meziročně poklesl o téměř 16 procent na 14.911 vozů. Nejméně ekologické vozy starší deseti let tvořily 22 procent dovážených ojetin. Autům mezi pěti a deseti lety patřilo 40 procent trhu a vozy do tří let tvořily 15 procent dovážených aut.

V lednu a v únoru lidé do Česka dovezli mimo jiné také tři Ferrari, dvě Lamborghini, 21 Porsche a šest automobilů značky Bentley.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK