Bankou roku 2002 je Česká spořitelna

08.11.2002 | , Finance.cz
ÚČTY A SPOŘENÍ


Česká spořitelna se stala bankou roku 2002. V rámci ocenění MasterCard Banka roku 2002 byli vyhlášeni i vítězové sedmi dalších kategorií.

Česká spořitelna byla vyhlášena nejlepší banku roku 2002 v rámci soutěže MasterCard Banka roku. Za ní se umístily Československá obchodní banka a GE Capital Bank. Rozhodla o tom nezávislá porota složená z více než tři sta nezávislých odborníků, mezi nimiž byli manažeři, zástupci médií, akademické sféry a státní správy.

Tato porota zároveň rozhodla i o vítězích dalších šesti kategorií:

  • Nejdynamičtější bankou roku 2002 byla zvolena GE Capital Bank, následována Raiffeisenbank a Citibank.
  • V kategorii Hypotéka roku 2002 zvítězil Program TOP Bydlení České spořitelny. Za ním se v očích odborné poroty umístil Hypoteční úvěr PROGRES Českomoravské hypoteční banky a Hypoteční úvěr MAJORDOMUS HVB Bank Czech Republic.
  • Stavební spořitelnou roku 2002 se stala Českomoravská stavební spořitelna, následována Stavební spořitelnou České spořitelny a Raiffeisen stavební spořitelnou. 
  • Penzijním fondem roku 2002 byl vyhlášen CREDIT SUISSE LIFE & PENSIONS PENZIJNÍ FOND. Další v pořadí se umístily ING Penzijní fond a Penzijní fond Komerční banky.
  • Jako Účet roku 2002 byl porotou oceněn Běžný účet GEnius GE Capital Bank. Na dalších místech se umístila eBanka a její Osobní účet, a dále HVB Bank Czech Republic se svým Kontem KOMFORT.
  • Titul Přímé bankovnictví roku 2002 obdržela eBanka, následována Komerční bankou a GE Capital Bank.

Jedinou kategorií, v níž rozhodovala veřejnost, byla Nejdůvěryhodnější banka roku 2002, vyhlašovaná Oskarem. Prostřednictvím telefonu nebo na internetové stránce www.bankaroku.cz zvolilo svou nejdůvěryhodnější banku více než 10 tisíc hlasujících. Cenu veřejnosti Nejdůvěryhodnější banka roku 2002 obdržela Československá obchodní banka, za níž se umístily Česká spořitelna a eBanka.

Zdroj: tisková zpráva

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: ÚČTY A SPOŘENÍ