Nová služba v oblasti prodeje ready-made firem – navýšení základního kapitálu

10.03.2010 | , SMART Office&Companies
Tiskové zprávy


S novinkou na trhu v oblasti prodeje ready-made firem přichází společnost SMART Companies. „Na základě přání klientů navyšujeme základní kapitál jak u akciových společností, tak i společností s ručením omezeným,“ říká Petra Janáková, manažerka SMART Companies.

9. března 2010 Mezi hlavní důvody ke koupi předzaložených společností s vyšším základním kapitálem patří především výše základního kapitálu pro daný typ předmětu podnikání.

Společnost SMART Companies dnes, 9. března 2010, přichází s novinkou na trhu prodeje ready-made (předzaložených) společností. „Vycházíme vstříc požadavkům našich klientů, kteří častěji vyžadují společnosti s vyšším základním kapitálem, které potřebují pro své podnikatelské záměry,“ komentuje Petra Janáková důvody, které vedly společnost SMART Companies k tomuto kroku. Doposud bylo nutné v případě potřeby vyššího základního kapitálu buď společnost zdlouhavě zakládat nebo absolvovat neméně náročný proces zvyšování základního kapitálu, který např. u a.s. trvá běžně několik měsíců.

Od března 2010 SMART Companies nabízí tzv. předzaložené společnosti s právní formou s r.o. ve výši 400 tisíc korun a dále pak ve výši 600 a 800 tisíc korun. Dokonce bude možno koupit i ready-made společnost s r.o. s 1 miliónem korun základního kapitálu.

Pro právní formu akciová společnost bude SMART Companies svým klientům nabízet pro jejich podnikatelské záměry společnosti se standardním základním kapitálem 2 milióny a dále pak s kapitálem 4, 6 a 8 miliónů korun. Maximální výše základního kapitálu u nové ready-made, kterou bude moci ihned koupit, bude ve výši 10 miliónů korun.

Podle advokátní kanceláře HAVEL & HOLÁSEK s.r.o., která pro své klienty používá ready-made firmy, je navýšení základního kapitálu u předzaložených společností logickou reakcí na zvyšující se zájem klientů o tento typ společností. Advokát David Neveselý z HAVEL & HOLÁSEK s.r.o., k tomu uvádí: „Bylo jen otázkou času, kdy se na trhu objeví první ready-made společnosti s vyšším než základním kapitálem. Klientům, kteří mají o tyto společnosti zájem tak ihned v počátku odpadají náklady, které mají následně s navyšováním základního kapitálu po koupi předzaložené společnosti. V celkovém výsledku pak šetří svůj čas a i finance, odpadá i případná jazyková bariéra u zahraničních klientů při jednáních s úřady.“

Mezi hlavní důvody, které vedou klienty ke koupi předzaložených společností s vyšším základním kapitálem patří především výše základního kapitálu pro daný typ předmětu podnikání, např. banky či společnosti provozující loterie a sázky, a v neposlední řadě též image a důvěryhodnost dané společnosti.

„Pro rok 2010 očekáváme, že prodej ready-made společností s vyšším, než zákonem daným základním kapitálem, dosáhne 5 až 10 % z celkového počtu všech prodaných ready-made společností,“ komentuje očekávaný počet prodejů Petra Janáková, manažerka společnosti SMART Companies. Dle statistik z roku 2009 by to odpovídalo prodeji 150 až 300 společností za rok.

 

SMART Companies

SMART Companies je lídrem trhu v oblasti zakládání a prodeje a následné správy společností po celém světě. Společnost využívá stabilní zázemí investiční skupiny NATLAND Group, jejímž je členem. Toto finanční zázemí se odráží ve vysoké kapitálové vybavenosti společnosti, která má neustále na skladě ready made společnosti po celém světě. SMART Companies je průvodcem podnikatelů ve světě businessu. SMART Companies poskytuje řešení veškeré legislativně-administrativní agendy spojené se zahájením podnikání v České republice a v další 25 zemích světa.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy