Koruna mírně oslabuje, její kurz je dopoledne bez větších výkyvů

10.03.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 10. března (ČTK) - Koruna dnes dopoledne mírně oslabila k euru na 25,65 Kč/EUR, k dolaru ztratila na 18,88 Kč/USD. Dopolední obchodování je zatím bez výraznějších výkyvů, vyplývá z informací serveru Patria Online.

Koruna se vrátila na hladinu z přelomu týdne, ráno je zatím klidné, uvedl analytik Patria Finance Tomáš Vlk. Jak konstatoval, výkyvy na obě strany si koruna odbyla v úterý, a dnes dopoledne se zatím nikam výrazněji nepohnula. "Okolní měny jsou znovu o něco volatilnější. V úvodu oslabovaly, zlotý se pak dokázal vrátit, ale forint zůstává slabší. Tento vývoj koruně pravděpodobně směr neukáže. Inspirace vyspělými trhy také není příliš silná - evropské burzy jen lehce ztrácejí," uvedl Vlk.

Jak dodal, euro tento týden k dolaru postupně ztrácí, když nedokáže plně nahrazovat krátkodobé ztráty. Po oznámení dalšího masivního nárůstu čínského zahraničního obchodu se dnes podle Vlka další vlivy ze strany statistik nečekají. "Čína bude trhy zajímat i nadále, neboť zítra brzy ráno opět dostaneme balík dat z této ekonomiky. A je možná už zbytečné opakovat, že rizikem zůstávají jakékoli nové zprávy týkající se Řecka," poznamenal Vlk.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK