Pražská burza mírně posílila, daří se KB a NWR

11.03.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 11. března (ČTK) - Pražská burza dnes dopoledne mírně posílila, hlavní index PX v 11:00 přidal 0,59 procenta na 1184,4 bodu. Stejně jako ve středu se dařilo především akciím těžební firmy NWR a Komerční banky, vyplývá z výsledků obchodování.

Akcie Komerční banky si připisovaly bezmála dvě procenta na 3889 korun. "Aktivita je velmi slušná na Komerční bance, kterou zahraniční kupci vytáhli suverénně výše nad úroveň 3800 korun. Tak, jak titul v posledním období zaostával, když se cena jeho akcií pohybovala v pásmu 3750 až 3800 korun, se nyní odhodlal vše dohnat," uvedla Tereza Špačková z Patria Direct. Jinak je nálada veskrze poklidná a vyčkává se na odpolední makrodata, dodala.

Nízkou aktivitu na rozdíl od předchozích dní vykazuje NWR. Titul si nicméně připisuje téměř dvě procenta na 202 Kč. Druhý energetický titul na pražské burze, ČEZ, přidal procento na 903 korun. O více než procento na 962,50 Kč posílila také pojišťovací skupina VIG a přes dvě procenta přidává technologický titul KIT Digital.

Mírně silnější byla dopoledne také rakouská Erste Bank a developer ECM, zbývající tituly naopak nepatrně oslabily.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK