Zajišťovna Hannover Re měla loni rekordní zisk 731 mil. eur

11.03.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Frankfurt 11. března (ČTK) - Německá zajišťovna Hannover Re AG vykázala za loňský rok rekordní čistý zisk 731 milionů eur (18,7 miliardy Kč). O rok dříve firma hospodařila se ztrátou 127 milionů eur. K příznivým výsledkům pomohly společnosti nižší výplaty škod, nové akvizice a nárůst pojistného. Vyplývá to z dnešního prohlášení společnosti.

Rekordní byl i provozní zisk před zdaněním, který činil 1,1 miliardy eur. Hrubé příjmy z pojistného, měřítko tržeb, stouply o téměř 27 procent na 10,3 miliardy USD. Firmě pomohla lednová akvizice aktivit v oblasti životního zajištění v USA firmy ING.

Zajišťovna loni vyplatila na škodách pouze 240 milionů eur. Největší podíl na tom měly požáry v Austrálii, pád letounu Air France nad Atlantským oceánem a zimní bouře v Evropě. V letošním roce Hannover Re očekává, že zemětřesení v Chile jí bude stát 185 milionů eur a bouře Xynthia 40 milionů eur.

Zajišťovna dodala, že v letošním roce čeká zvýšení příjmů z pojistného z neživotního zajištění o čtyři procenta. V oblasti životního a zdravotního zajištění o deset procent, napsala agentura AP.

Hannover Re je čtvrtou největší zajišťovnou na světě a druhou v Německu. Zajišťovny na sebe přebírají část pojistných rizik pojišťoven, jsou tedy pojišťovnami pojišťoven. Umožňují tak rozložení rizik, díky kterému se může pojišťovnický systém vypořádat s velkými škodami.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK