Euro na devizových trzích mírně roste

11.03.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Londýn 11. března (ČTK) - Evropská měna dnes na devizových trzích mírně posiluje. Důvodem jsou smíšené statistické údaje ze Spojených států, které neposkytly investorům jasný obraz vývoje ekonomiky USA.

Kolem 17:32 SEČ euro vůči dolaru posílilo o 0,17 procenta na 1,3677 USD a k jenu stouplo o 0,19 procenta na 123,78 JPY. Kurz dolaru vůči jenu se téměř nezměnil a činil 90,48 JPY.

Americké ministerstvo obchodu dnes oznámilo, že deficit zahraničního obchodu se v lednu nečekaně snížil meziměsíčně o 6,6 procenta na 37,3 miliardy USD (699,1 miliardy Kč). K poklesu přispěl slabší dovoz aut a nejnižší dovoz ropy od února 1999. Snížil se vývoz i dovoz, avšak dovoz klesal rychleji než vývoz. Další statistika však ukázala, že počet nových žádostí o podporu v nezaměstnanosti byl v uplynulém týdnu o něco vyšší, než se čekalo.

Analytici se domnívají, že na euro bude mít i nadále vliv vývoj v Řecku, které se potýká s vysokým zadlužením a deficitem státního rozpočtu. Obavy jsou i o situaci v dalších zemí eurozóny, jako Portugalsko, Španělsko a Irsko, napsala agentura Reuters.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK