Akcie firem v USA šly dopoledne oběma směry kvůli smíšeným datům

12.03.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 12. března (ČTK) - Akcie amerických firem šly dopoledne v New Yorku oběma směry kvůli smíšeným makroekonomickým číslům. Zprávy o maloobchodních tržbách a podnikových zásobách nedaly investorům nový náhled na vývoj ekonomiky.

Index Dow Jones stoupl v poledne newyorského času o nepatrných 0,01 procenta na 10.613,4 bodu. Index Nasdaq Composite se snížil na 2367,3 bodu se ztrátou 0,05 procenta, ukázaly internetové stránky Yahoo! Finance.

Na začátku obchodování šly akcie vzhůru díky překvapivému nárůstu maloobchodních tržeb z února. Investory pak ale znepokojila zpráva ministerstva obchodu, podle níž se podnikové zásoby nesnížily ani nezvýšily. Ekonomové přitom předpovídali nárůst.

Ministerstvo uvedlo, že tržby amerického maloobchodního sektoru za minulý měsíc vzrostly o 0,3 procenta, zatímco analytici očekávali pokles. Investoři nyní hledají nové signály o celkovém nasměrování hospodářského vývoje. Akcie rostou druhý týden za sebou za nadějí, že se růst ekonomiky posiluje, napsala agentura AP.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK