Silniční veletrh Roadware letos nebude, firmy nemají zájem

15.03.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 15. března (ČTK) - Šestnáctý ročník veletrhu silničního stavitelství Roadware se letos neuskuteční; bude to poprvé za dobu existence výstavy. Na dotaz ČTK to uvedl ředitel pořádající agentury Viaco Jindřich Volf. Pořadatelům se nepodařilo sehnat dostatek vystavovatelů, podle Volfa žijí stavební firmy ve finanční nejistotě.

"Se všemi jsme jednali, ale ta nálada je pesimistická. Přecházíme na dvouletou periodicitu a budeme se snažit získat ty vystavovatele zase zpátky," naznačil Volf plány na příští rok. Veletrh se měl konat koncem května.

Cílem pořadatelů bylo přilákat alespoň 50 vystavovatelů a obsadit minimálně 1000 metrů čtverečních v pražském Průmyslovém paláci. Do dneška se však přihlásilo pouze 11 subjektů, zamluvená plocha činí 224 metrů čtverečních. Pořadatelé přitom výrazně snížili ceny a zkrátili akci ze tří na dva dny.

Velkou část přihlášených přitom tvoří státní organizace, například Státní fond dopravní infrastruktury, agentura Ředitelství silnic a dálnic nebo policejní prezidium, největší stavební firmy jako Strabag, Metrostav a Eurovia chybějí zcela.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK