KIT digital koupí americkou Multicast Media za 18 milionů dolarů

15.03.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 15. března (ČTK) - Česká technologická firma KIT digital se dohodla na koupi americké soukromě vlastněné společnosti Multicast Media Technologies za 18 milionů dolarů (asi 335 milionů korun) v hotovosti a akciích. Transakce by měla být uzavřena do konce března, sdělila dnes KIT digital.

KIT za akcie americké firmy zaplatí 4,9 milionu dolarů v hotovosti a svými akciemi v počtu 1,3 milionu kusů. Firma rovněž převezme dlouhodobé závazky Multicast Media v hodnotě 4,6 milionu dolarů.

Akcie KIT se obchodují na americkém trhu Nasdaq a od 25. ledna i na pražské burze. Firma na počátku tohoto měsíce uvedla na trh dalších 350.000 akcií za celkem 3,675 milionu dolarů. Celkem tak prodala v rámci lednové veřejné nabídky 3,33 milionu akcií a celkový výnos z tohoto prodeje dosáhl 31,5 milionu dolarů. Společnost hodlá použít velkou část získaných prostředků k financování akvizic konkurenčních či doplňkových firem nebo k investicím do nich.

KIT digital je předním světovým poskytovatelem řešení pro správu videí a má přes 600 firemních zákazníků ve více než 30 zemích světa. Podnik má své hlavní pobočky v Praze, Kolíně nad Rýnem, Dubaji, Londýně, Melbourne, New Yorku, Stockholmu a Torontu.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK