Firma Kores přesunula výrobu lepících tyčinek ze Španělska do ČR

16.03.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 16. března (ČTK) - Společnost Kores, která patří mezi přední světové výrobce a distributory kancelářských a papírenských potřeb, přesunula ze Španělska do Česka výrobu lepicích tyčinek. Ve svém závodě ve Strmilově na Jindřichohradecku nyní může Kores ročně vyrobit až 35 milionů lepicích tyčinek. ČTK informaci získala z pozvánky na tiskovou konferenci a na internetových stránkách firmy Kores.

"V posledních letech se česká produkce zaměřovala především na výrobu korekčních potřeb, razítkovacích podušek a inkoustů. Nyní společnost Kores centralizuje veškerou evropskou výrobu v Česku, čímž optimalizujeme interní logistické a výrobní procesy," uvedl na firemních internetových stránkách jednatel společnosti Kores Praha Helmut Bruckner.

Podrobnosti o přestěhování výroby lepicích tyčinek ze Španělska do Česka zveřejní vedení společnosti Kores ve středu na tiskové konferenci v Praze. "Jako výsledek této optimalizace je nyní produkce lepicích tyčinek bezpochyby nejvýznamnější kategorií produktů vyráběných ve Strmilově. Jsme schopni vyrobit až 35 milionů lepicích tyčinek za rok," podotkl Bruckner.

Společnost Kores byla založena v roce 1887 ve Vídni. Kores Holding Zug, který nyní patří bratrům Peteru a Robertu Koreskovým, má výrobní závody v Mexiku a Česku. Společnost Kores nabízí přes 1000 výrobků ve více než 70 zemích světa.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK