Koruna mírně posílila na 25,45 Kč/EUR a 18,60 Kč/USD

16.03.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 16. března (ČTK) - Koruna byla v úvodu úterního obchodování klidná a pokračovala ve svém pozvolném posilování. Její kurz vůči euru se dostal před 10:30 na 25,45 Kč za euro. K dolaru česká měna zpevnila 18,60 Kč/USD. Vyplývá to z údajů serveru Patria Online.

Ráno byla koruna podle analytika Patrie Tomáše Vlka ještě mírně silnější, ale náladu jí trochu pokazily maloobchodní tržby. Ty v lednu klesly výrazněji, než se čekalo. Mělo by však jít jen o přechodný vliv, podotkl.

Trhy se dnes zaměří na večerní jednání americké centrální banky Fed a klíčovou otázku, jestli dojde k nějaké úpravě ve větě o velmi nízkých sazbách po delší dobu. Důležitým číslem bude i dopolední německý index ZEW, od kterého se tentokrát čeká pokles, upozornil analytik.

Ministři financí eurozóny tvořící takzvanou euroskupinu sice oznámili, že našli způsob, jak Řecku poskytnout pomoc, detaily ale nesdělili. O pomoci ještě nebylo rozhodnuto, to bylo ponecháno až na summit EU na konci měsíce. "Jde o lehce optimistický náznak, ale čekalo se asi víc. Euro z této zprávy nedokázalo vytěžit téměř nic," poznamenal Vlk.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK