Euro dnes na devizových trzích klesalo

17.03.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Londýn 17. března (ČTK) - Euro na devizových trzích oslabuje. Investoři nejsou nakloněni evropské měně, přestože země Evropské unie slíbily podporu zadluženému Řecku. Po rozhodnutí americké centrální banky (Fed) ponechat úrokové sazby beze změny však dolar klesl vůči měnám zemí s vyššími úrokovými sazbami, jako je australský dolar.

Kolem 17:30 SEČ euro vůči dolaru oslabilo o 0,1 procenta na 1,3755 USD a k jenu kleslo o 0,14 procenta na 124,08 JPY. Kurz dolaru vůči jenu se téměř nezměnil, činil 90,20 JPY.

Fed v úterý ponechal úrokové sazby beze změny na rekordním minimu blízko nuly a přislíbil, že úroky zůstanou nízké ještě delší dobu. Úroky beze změny nechala i Bank of Japan, která rovněž zmírnila měnovou politiku, když zdvojnásobila objem prostředků ve svém krátkodobém úvěrovém programu. Kroky obou bank podpořily u investorů zájem o rizikovější investice a akcie v USA a Tokiu stouply na nejvyšší hodnotu za osm týdnů.

Dnes se dařilo i britské libře, které pomohla zpráva, že počet žadatelů o podporu v nezaměstnanosti v únoru klesl nejvíce od roku 1997. Vůči dolaru si libra připsala 0,3 procenta a k euru půl procenta, napsala agentura Reuters.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK