Koruna dopoledne vůči euru pokračovala v mírném posilování

19.03.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 19. března (ČTK) - Koruna dopoledne pokračovala v mírném posilování k euru, k dolaru nepatrně ztrácela. Kolem 10:30 se obchodovala na 25,38 Kč/EUR a 18,68 Kč/USD, vyplývá z údajů Patria Online.

Jak uvedl analytik Tomáš Vlk ze společnosti Patria Finance, páteční dopoledne vyznívá pro korunu mírně pozitivně. "Ani dnes nevidíme za pohybem měny žádné zásadní zprávy, na ty bude ostatně dnešek velmi chudý," poznamenal Vlk.

Dodal, že v Česku ani ve světě se dnes žádné důležité události nečekají. "Středoevropským měnám hraje do karet vývoj na hlavních trzích, je to ale jen koruna, která si dokázala polepšit. Opět se ukazuje, že v rámci regionu jde v poslední době o preferovanou měnu," uvedl Vlk.

Kurz dolaru k euru se podle Vlka po pádu eura na 1,36 USD/EUR zastavil. "Euro ale lepší náladu vůči rizikovým aktivům ani tentokrát využít nedokáže, ráno jsou naopak vidět tendence k jeho dalšímu oslabení. Bez nových makročísel na programu zůstává k řešení řecká otázka," uvedl Vlk. Doplnil, že rizikovým faktorem jsou i úvahy o dalších krocích americké centrální banky Fed.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK