Zisk klenotnictví Tiffany vzrostl téměř pětinásobně

22.03.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 22. března (ČTK) - Americkému klenotnictví Tiffany & Co. vzrostl ve fiskálním čtvrtém čtvrtletí čistý zisk téměř pětinásobně na 140,4 milionu USD (2,6 miliardy Kč) ze 31,1 milionu USD ve stejném období předchozího roku. Firmě pomohl růst poptávky po špercích, zvláště v období před Vánocemi. Uvedla to společnost v dnešním prohlášení.

Tržby za tři měsíce do konce ledna stouply o 17 centů na 981,4 milionu USD. Vyšší byly tržby na americkém kontinentu, v oblasti Asie a Tichomoří a v Evropě. Tržby v obchodech otevřených nejméně rok stouply o 11 procent, hlavně díky zvýšení tržeb v hlavním obchodě v New Yorku o 22 procent. Výsledky však částečně zaostaly za odhady analytiků, protože firma prodala více surových diamantů, které mají nižší ziskovou marži.

S dalším růstem firma počítá i v letošním fiskálním roce. Tržby se mají zvýšit o 11 procent na tři miliardy USD. Zisk na akcii bez mimořádných položek má činit 2,45 USD až 2,50 dolaru na akcii. Analytici čekají zisk 2,43 dolaru na akcii.

Za celý fiskální rok čistý zisk klenotnictví stoupl o 20 procent na 264,8 milionu USD. Tržby však klesly o pět procent na 2,71 miliardy USD, napsaly agentury AP a Reuters.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK