Petr Kužel a Weston Stacey jednali o změně zákona o veřejných zakázkách

23.03.2010 | , Hospodářská komora ČR
Tiskové zprávy


Americká komora před pár týdny oznámila, že v rámci boje proti korupci chce spolu s politickými stranami ještě před květnovými sněmovními volbami připravit radikální novelu zákona o veřejných zakázkách.

Hospodářská komora České republiky a Americká obchodní komora v ČR se dnes shodly na tom, že do diskuse o komplexním přepracování zákona o veřejných zakázkách se kromě obou komor a politických stran zapojí i ostatní podnikatelské svazy a také zástupci dalších smíšených komor působících v Česku.

„Z této široké platformy pak vznikne úzká skupina expertů, která návrhy na nápravu příslušného zákona zpracuje,“ řekl po jednání obou komor prezident HK ČR Petr Kužel. Americkou komoru reprezentoval její výkonný ředitel Weston Stacey.

Petr Kužel také svého partnera seznámil se změnami, které HK ČR ohledně zmíněného zákona dlouhodobě prosazuje. Hospodářská komora například navrhuje, aby realizátor veřejné zakázky dostal zaplaceno nejpozději do 60 dnů ode dne dokončení dodávky. Běžná praxe přitom dnes činí 90 až 120 dnů v závislosti na znění smlouvy. Transparentní by podle HK ČR mělo být nejenom zahájení tendru, ale i jeho výsledek.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy