Spoření s předčasným výběrem bez sankce

06.04.2010 | , WPB Capital
Tiskové zprávy


Spořitelní družstvo WPB Capital jako jedna z mála finančních institucí na českém trhu nabízí spoření s možností předčasného výběru.

Klienti přitom mohou výběr uskutečnit kdykoliv a hlavně bez sankce. Produkt s označením WPB Termínovaný vklad s možností předčasného výběru má charakter jednorázového termínovaného vkladu s pevnou úrokovou sazbou.

„Klient může kdykoliv v průběhu svého vkladového období  požádat o předčasný výběr ve výši až 30 % peněžních prostředků z termínovaného vkladu,“ uvádí Tomáš Chrobák, člen představenstva WPB Capital. Předčasný výběr přitom nepodléhá žádné sankci, klientovi navíc náleží úrokový výnos i z předem vybrané částky a zůstatek na vkladovém účtu je dále úročen pevnou úrokovou sazbou.
Spoření se záložnami je v ČR stále oblíbenější. V současné době má v záložnách uloženo své úspory téměř 48 tisíc klientů. Podle posledních statistik evidovaly záložny v prosinci 2009 na svých účtech okolo 15,673 miliard Kč, které tam uložili jejich klienti. Během jednoho roku se tato suma zvýšila o více než 50 procent.
 
Zatímco u bank končí úrokové sazby vkladových účtů na třech procentech, vybrané záložny dokáží nabídnout roční zhodnocení dokonce vyšší než 5 procent. Na krátkodobých vkladech (6 měsíců, 12 měsíců) mají záložny nabídku úrokových sazeb vyšší v průměru o cca 1,5% p.a. U dlouhodobých vkladů (2 roky) jsou pak záložny oproti bankám řádově o 3 % p.a. výš. „Výhodnějšího úročení vkladových produktů u záložen jsme si dobře vědomi. WPB Capital nabízí spoření s ročním výnosem až 5,95 %. Toho se snažíme využít i v nové kampani pro zavedení WPB Termínovaného vkladu s možností předčasného výběru, která se nese v duchu Natřete to svojí bance!,“ dodává Tomáš Chrobák.

 

 

 

Autor článku

Komerční sdělení  

Články ze sekce: Tiskové zprávy