Oleofin, spjatý se Setuzou, je kvůli dluhům v insolvenčním řízení

05.04.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 5. dubna (ČTK) - Společnost Oleofin, která předloni převzala výrobní činnost po firmě Setuza, je v insolvenčním řízení. Vyhlásil ho Městský soud v Praze koncem března. Insolvenční návrh podala společnost Penny Market, které prý Oleofin dluží 1,6 milionu. Dalších 5,6 milionu korun údajně nezaplatil společnosti Zemka Praha. ČTK to zjistila z údajů v insolvenčním rejstříku. V insolvenčním řízení už byla i Setuza.

Setuza, kterou dříve vlastnil kontroverzní podnikatel Tomáš Pitr, je dnes firmou, která téměř nevyvíjí činnost. Ještě předloni byla největším výrobcem rostlinných olejů a biopaliv v zemi, ale v prosinci 2008 výrobní činnosti včetně zaměstnanců předala firmám STZ a Oleofin patřícím skupině Via Chem Group.

Podle mluvčí STZ Marie Logrové byl ale Oleofin začátkem roku odprodán a jeho jediným akcionářem je nyní Setuza. To potvrzují i údaje z Obchodního rejstříku. Zahájení insolvenčního řízení proto Logrová nechtěla komentovat. Penny Market v insolvenčním návrhu požaduje, aby soud rozhodl o úpadku Oleofinu a současně navrhuje jako způsob řešení úpadku konkurz.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK