Koruna si drží úterní zisky, kurz se dopoledne hýbe minimálně

07.04.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 7. dubna (ČTK) - Koruna si dnes dopoledne podržela své úterní zisky, k euru se obchodovala kolem 25,23 Kč/EUR a k dolaru na 18,85 Kč/USD, vyplývá z údajů Patria Online. Podle analytika Patria Finance Tomáše Vlka se kurz dopoledne hýbal jen minimálně, koruna nevybočovala z úzkého pásma 25,20 až 25,25 za euro.

"Evropské akcie dnes mírně oslabují a v regionu vidíme smíšený vývoj. To korunu brzdí v dalším rozletu. Nová data z domácí ekonomiky jsou na programu až v pátek," podotkl Vlk.

Dolar se po posílení během prvního pracovního dne tohoto týdne rovněž zastavil a k euru se nyní obchoduje na 1,3385. Zápis z jednání měnového výboru americké centrální banky (Fed) podle Vlka nenaznačil nebezpečí zvýšení sazeb. "Vývoj ekonomiky stále není hodnocen jednoznačně pozitivně a inflaci Fed čeká nízko i v příštích měsících, sazby tak mohou zůstat nízko ´po delší dobu´, naznačil Vlk.

Dnes jsou na programu jen méně důležité události v eurozóně, které by trh neměly zásadně ovlivnit. "Mohou se ale objevovat další spekulace o Řecku a jeho schopnosti upsat dluhopisy. Čím více pozornosti se zaměří na toto téma, tím hůře pro euro," míní Vlk.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK