Soud zastavil insolvenční řízení s Chemoprojektem

07.04.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 7. dubna (ČTK) - Městský soud v Praze zastavil insolvenční řízení se společností Chemoprojekt. Soud o to požádala firma Lavimont Brno, svůj insolvenční návrh vzala zpět. Vyplývá to z informací v insolvenčním rejstříku ministerstva spravedlnosti. Podle finančního ředitele Lavimontu Jana Fojtíka se firmy dohodly na finančním vyrovnání.

Důvodem pro insolvenční návrh byla údajná dlužná částka osmi milionů korun za dodané technické zařízení. Chemoprojekt dříve uváděl, že považuje insolvenční návrh za neoprávněný. "Na základě dohody o finančním vyrovnání jsme svůj návrh stáhli," sdělil ČTK Fojtík.

Lavimont je obchodní, výrobní a montážní společnost, dodává zejména velké investiční celky. Chemoprojekt se zabývá realizací investičních projektů v odvětví ropy, plynu, kyseliny dusičné, močoviny či ochrany životního prostředí. V loňském roce koupil Chemoprojekt za 516,7 milionu korun od státu firmu Technoexport, která se dlouhodobě věnuje dodávkám investičních celků.

Podle insolvenčního zákona může insolvenční navrhovatel, až do vydání rozhodnutí o úpadku nebo do právní moci jiného rozhodnutí, vzít svůj insolvenční návrh zpět.

Chemoprojekt čelil návrhu na zahájení insolvenčního řízení již v prosinci loňského roku. Navrhovatelem byla liberecká stavební firma Syner. Soud tehdy odmítl návrh s odůvodněním, že neobsahuje všechny zákonem stanovené náležitosti.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK