ČSOB získala ocenění Global Finance pro nejlepší banku v České republice

14.04.2010 | , ČSOB
Tiskové zprávy


Prestižní časopis Global Finance vyhlašoval ceny nejlepším bankám na rozvíjejících se trzích.

Praha 14. dubna 2010 V České republice byla vybrána jako nejlepší banka ČSOB. O jejím výběru rozhodla odborná porota složená z ekonomických novinářů, průmyslových odborníků, vrcholných manžerů a bankéřů.

„Velmi si tohoto ocenění vážíme. Uspěli jsme i v době, kdy není jednoduché se prosadit. Je to důkaz naší poctivé práce a snahy být vždy klientům nablízku a nabízet jim služby, které jim usnadní život či podnikání. Zároveň cenu vnímám jako impuls k tomu, abychom se dokázali i v následujících letech zlepšovat,“ řekl Pavel Kavánek, předseda představenstva a generální ředitel ČSOB.

Soutěž je vyhlašována americkým odborným magazínem Global Finance pravidelně. Letos se jednalo o sedmnáctý ročník ocenění pro banky na rozvíjejících se trzích. Tato ocenění jsou udělována bankám v Asii, na Blízkém východě, v Africe, Latinské Americe a ve střední a východní Evropě. V České republice se ocenění udělovalo celkem 13krát, z čehož ČSOB zvítězila v 10 ročnících. V regionu střední a východní Evropy letos posuzovala odborná porota situaci celkem v 23 zemích. Součástí hodnocených parametrů přitom jsou nejen finanční parametry zisku, spravovaných aktiv nebo strategických vztahů, ale i kvalita zákaznického servisu, konkurence schopnost bank a inovativními aktivitami finančních institucí v daném regionu.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy