Firmy mohou od dnešního dne opět žádat o brněnské inovační vouchery

26.04.2010 | , Jihomoravské inovační centrum
Tiskové zprávy


Úspěšný brněnský projekt na podporu spolupráce vědy a průmyslu pokračuje. Mezi podnikatele budou rozděleny inovační vouchery v celkové hodnotě 7,2 milionu korun.

Po úspěchu pilotní výzvy projektu vyčlení i v letošním roce město Brno finanční prostředky na vznik a rozvoj partnerství firem s vědecko-výzkumnými institucemi. „Pro inovační vouchery jsme uvolnili více peněz než vloni. Podpora propojování brněnského výzkumu s praxí je naší klíčovou prioritou,“ uvedl primátor statutárního města Brna, Roman Onderka.

Firmy z celé České republiky mohou o dotaci v maximální výši 150 tisíc korun požádat ode dneška do 17. června 2010 na stránce www.inovacnivouchery.cz. Ke spolupráci si mohou vybrat kromě čtyř brněnských univerzit i některý z participujících ústavů Akademie věd ČR. Plánovanou zakázku podnikatel nejprve předjedná s výzkumníkem a získanou nabídku vloží přímo do on-line žádosti.

Výběr proběhne stejným způsobem jako při pilotní výzvě, tedy losováním. Jasno o tom, kdo voucher získá, bude do konce června tohoto roku. V rámci snahy o zkvalitnění projektových záměrů byl zaveden systém kofinancování, kdy 25 % hodnoty zakázky bude hradit firma ze svého. Organizátoři si však přesto slibují podobnou účast jako vloni. Tehdy požádalo o voucher téměř 200 podnikatelů.

Inovační vouchery jsou unikátním projektem podpory transferu technologií, který pomáhá odbourávat bariéry mezi firmami a vědecko-výzkumnými institucemi. Cílem je podpořit vzájemnou spolupráci na vývoji a řešení problémů podniků v oblasti inovací. Inovační vouchery dávají šanci i projektům, které by bez přispění této finanční dotace nevznikly. Jako první projekt svého druhu v České republice představilo inovační vouchery v loňském roce Jihomoravské inovační centrum, které zajišťuje organizační část. Náklady projektu hradí ze svého rozpočtu statutární město Brno.

Více informací naleznete na www.inovacnivouchery.cz.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy