Zaměstnanci skupiny Komerční banky darovali 94 litry krve

30.04.2010 | , Komerční banka
Tiskové zprávy


Komerční banka i v letošním roce navázala na úspěšné aktivity v oblasti společenské odpovědnosti a během dubna uspořádala pro zaměstnance skupiny KB jarní část dobrovolného dárcovství krve.

V celkem jedenácti městech České republiky přispělo 209 zaměstnanců více než 94 litry nejcennější tekutiny.

Dárcovství krve organizuje Komerční banka od roku 2008. V jarních a podzimních termínech tak mají její zaměstnanci možnost podílet se na záchraně lidských životů. Letošní první příležitost uspořádanou ve spolupráci se zdravotnickými zařízeními v Praze, Brně, Ostravě, Plzni, Olomouci, Českých Budějovicích, Hradci Králové, Jihlavě, Zlíně, Liberci a Ústí nad Labem využily v sedmnácti termínech více než dvě stovky dárců.

„Po pozitivních zkušenostech z loňského roku jsme možnost zapojit se do dobrovolného dárcovství krve rozšířili do dalších měst a zájem dárců ukázal, že to bylo rozhodnutí správné. Velmi si vážím toho, za jak důležitou považují zaměstnanci skupiny Komerční banky možnost pomoci ostatním lidem“, řekl generální ředitel Komerční banky Henri Bonnet.

Ohlasy na aktivity Komerční banky ze strany zdravotnických institucí byly jednoznačně pozitivní, a to nejen díky tomu, že v bezpříspěvkovém dárcovství Česká republika zaostává za evropským průměrem a počet evidovaných dárců se každým rokem snižuje.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy