Čtvrtletní zisk Thomson Reuters se propadl o třetinu

04.05.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 4. května (ČTK) - Čistý zisk poskytovatele zpravodajských a finančních informací Thomson Reuters se v letošním prvním čtvrtletí propadl zhruba o třetinu na 127 milionů dolarů (asi 2,5 miliardy Kč) ze 190 milionů dolarů před rokem. Oznámila to dnes firma.

Výsledky byly zasaženy pokračujícími negativními dopady loňské hospodářské recese na některé aktivity podniku. Zisk na akcii klesl na 15 centů z 23 centů před rokem. Bez zahrnutí jednorázových položek však dosáhl 36 centů. Překonal tak očekávání analytiků, kteří jej odhadovali na 31 centů, napsala agentura AP.

Tržby společnosti ve čtvrtletí zůstaly téměř beze změny na 3,1 miliardy dolarů. Firma potvrdila svou dřívější prognózu, podle které by měly tržby v celém letošním roce rovněž stagnovat či mírně klesnout.

Skupina Thomson Reuters vznikla v dubnu 2008, kdy firma Thomson dokončila převzetí agentury Reuters za více než 16 miliard dolarů v hotovosti a akciích. Skupina dnes uvedla, že hodlá investovat přes miliardu dolarů do nových technologií a produktů.

pmh dvd

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK