Čtvrtletní zisk Société Générale dvojnásobně překonal odhady

05.05.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Paříž 5. května (ČTK) - Zisk francouzské bankovní skupiny Société Générale v prvním čtvrtletí dosáhl 1,1 miliardy eur (asi 28,5 miliardy Kč) proti ztrátě před rokem. Dnešní výsledek společnosti, která je vlastníkem české Komerční banky, byl téměř dvakrát lepší, než se čekalo.

Analytici podle agenturu Reuters odhadovali v průměru zisk 614 milionů eur. V loňském prvním čtvrtletí utrpěla banka kvůli vysokým odpisům ztrátu 278 milionů eur, v dalších čtvrtletích se však vrátila do kladných čísel. Banka pro tento rok čeká, že její aktivity budou dál oživovat a že dosáhne letošních cílů včetně plánu vytvořit zisk tři miliardy eur.

Société Générale rovněž sdělila, že v řeckých vládních dluhopisech má nyní investováno tři miliardy eur. V úterý akcie banky v obavách z dopadu řecké dluhové krize klesly o 5,6 procenta na dvouměsíční minimum. Větší domácí konkurent BNP Paribas zatím svou angažovanost v rizikových řeckých dluhopisech neoznámil.

Zisk banky z korporátního a investičního bankovnictví dosáhl 541 milionů eur. Dopomohlo k tomu zlepšení situace na finančních trzích, které snížilo objem odpisů.

hp dvd

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK