Ericsson: Širokopásmový mobilní internet čeká rychlá expanze

05.05.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Stockholm 5. května (ČTK) - Širokopásmový mobilní internet bude v roce 2015 ve světě využívat 3,5 miliardy lidí. Předpověděl to dnes švédský výrobce zařízení pro mobilní telekomunikace LM Ericsson AB. V současnosti má tuto technologii ve světě podle Ericssonu k dispozici 400 milionů lidí.

Generální ředitel švédské společnosti Hans Vestberg dodal, že takzvané chytré mobilní telefony s operačním systémem a nová mobilní zařízení s přístupem na internet zajišťují odvětví růst. Operátoři proto přizpůsobují tarify a ceny, aby vyšli zákazníkům vstříc.

Podle manažera Ericsson také zkouší vstoupit na nové trhy mimo odvětví tradičních telekomunikací. Vestberg jmenoval například kabelové a televizní společnosti, zdravotní péči, státní sektor, dopravu a síťové služby. Dnes je ve Stockholmu den Ericssonu pro investory, napsala AP.

Poradenská skupina Deloitte počátkem roku varovala, že letos by se mobilní sítě s téměř 600 miliony mobilních širokopásmových připojení mohly dočkat obdoby dopravního kolapsu. Telekomunikační technologie, které mohou zvýšit výkonnost stávajících bezdrátových sítí, by měly zaznamenat silnější růst než celkové výdaje na informační technologie.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK