Na VII. Fóru Zlaté koruny se v otevřené diskusi střetnou ekonomové s politiky

11.05.2010 | , Zlatá koruna
Tiskové zprávy


V pondělí 17. května se v TOP HOTELu Praha pod názvem „Ekonomika versus politika aneb VOLBY 2010“ sejde VII. Fórum Zlaté koruny. Krátce před volbami budou na ostře sledovaném fóru lídři hlavních politických stran obhajovat své plány na ozdravení veřejných financí a české ekonomiky před předními ekonomickými experty, podnikateli a manažery.

Hlavními tématy, na která se diskuse na fóru soustředí, jsou prohlubující se deficit veřejných financí a boj s nezaměstnaností a korupcí. Diskuse se dotkne i řecké krize a problémů eurozóny, které se mohou přenést také na nás. Politiky budou zastupovat Petr Nečas (ODS), Miroslav Kalousek (TOP 09), Cyril Svoboda (KDU-ČSL), Miloš Zeman (SPOZ) a Ondřej Liška (SZ). Proti nim se postaví ekonomové Michal Mejstřík, Milan Zelený, Kamil Janáček a Valtr Komárek, zástupci podnikatelských svazů Jaroslav Míl, Jaroslav Hanák a Jan Veleba, podnikatelé a manažeři Andrej Babiš, Jan Mühlfeit, Stanislav Bernard a další. Do diskuse se zapojí celkově kolem třiceti odborníků.

Generálním partnerem VII. Fóra Zlaté koruny je Citibank Europe plc, organizační složka. „Velmi si vážíme partnerství s významným Fórem Zlatá koruna. Vzhledem k výzvám, kterým čelí velké světové ekonomiky, nastal nyní ten správný čas, aby se každý z nás zaměřil na klíčové úkoly a příležitosti pro českou ekonomiku. Věříme, že toto fórum umožní neformální diskusi o všech klíčových tématech a zaměří se na hledání kroků důležitých pro správný směr vývoje české ekonomiky,“ říká Shahmir Khaliq, generální ředitel Citibank v České republice.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy