Allianz PF připsal loni výnos tři procenta, o rok dříve také

08.06.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 8. června (ČTK) - Allianz penzijní fond připíše klientům za loňský rok výnos tři procenta, tedy stejně jako loni. Na dnešní tiskové konferenci to oznámil předseda představenstva Allianz penzijního fondu Petr Poncar. Ostatní penzijní fondy připíší klientům od 0,24 procenta do 2,4 procenta.

Penzijní fond Generali připsal klientům 2,4 procenta, PF AXA dvě procenta, PF České spořitelny 1,28 procenta, PF Komerční banky 0,24 procenta a fondy ČSOB Stabilita 1,0 procenta a ČSOB Progres 1,4 procenta. Penzijní fond České pojišťovny (PFČP) připíše klientům za loňský rok výnosy 1,2 procenta a AEGON Penzijní fond 2,1 procenta. ING penzijní fond připíše 0,1 procenta.

"Máme velkou výhodu, že máme klienty, kteří nám platí relativně vysoké příspěvky a nemáme problém s odchodem klientů. Přichází tak dost peněz do penzijního fondu a můžeme si dovolit komfort, že nemusíme držet tolik peněz na krátkodobých investicích," uvedl ředitel úseku pojistné matematiky a řízení rizik Allianz Josef Lukášek.

Občané se mohou prostřednictvím penzijních fondů připojistit za finančního přispění státu od roku 1994. Z původních 44 fondů jich ale na trhu zbylo deset.

Allianz penzijní fond byl založen v roce 1997 a vznikl sloučením Allianz-Hypo penzijního fondu a Živnobanka-penzijního fondu. Stoprocentním vlastníkem fondu je Allianz pojišťovna, která je součástí pojišťovacího koncernu Allianz AG. Ten patří společně s AXA mezi největší evropské pojišťovny.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK