Soud zahájil s Chemoprojektem insolvenční řízení

08.06.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 8. června (ČTK) - Městský soud v Praze dnes zahájil na návrh slovenské firmy Slovmont Levice insolvenční řízení se společností Chemoprojekt. Předmětem návrhu je údajná dlužná částka v celkové výši 2,3 milionu eur (asi 60 milionů korun) za dodané technické zařízení, vyplývá z údajů v insolvenčním rejstříku ministerstva spravedlnosti.

Slovmont Levice v insolvenčním návrhu uvádí, že Chemoprojekt zřejmě dlouhodobě neplní své závazky po splatnosti, jak vyplývá z předchozích insolvenčních řízení. Vyjádření Chemoprojektu ČTK shání.

Chemoprojekt insolvenčnímu řízení čelil letos na jaře, v dubnu proti němu zastavil soud řízení, které navrhla společnost Lavimont Brno kvůli údajné dlužné částce osmi milionů korun za dodané technické zařízeni. Firmy se nakonec dohodly na finančním vyrovnání.

Návrhu na zahájení insolvenčního řízení čelil Chemoprojekt také v prosinci loňského roku. Navrhovatelem byla liberecká stavební firma Syner. Soud tehdy odmítl návrh s odůvodněním, že neobsahuje všechny zákonem stanovené náležitosti.

lko dvd

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK