E15: Počítačový servis pro OKD zajistí HP a Siemens

10.06.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 10. června (ČTK) - Tendr na servis výpočetní techniky důlní společnosti OKD pro příštích pět let vyhrálo konsorcium ve složení Hewlett-Packard a Siemens IT Solutions. Hodnota zakázky je 482 milionů korun. Informuje dnešní deník E15.

Po energetické společnosti ČEZ, která v příštích pěti letech zaplatí za servis výpočetní techniky 700 milionů korun konsorciu AutoCont - Impromat, se jedná o druhý největší tuzemský IT kontrakt současnosti.

Hewlett-Packard se Siemensem budou pro OKD zajišťovat kompletní provoz informačních technologií včetně správy datových úložišť a zajištění potřebných programů. Těžební společnost původně odhadovala, že za požadované služby bude muset zaplatit 675 milionů. Mluvčí OKD Vladislav Sobol se ale k zakázce aktuálně nevyjádřil.

Vlastníkem OKD je nizozemská společnost NWR, která patří evropské společnosti RPG Industries, jejímž spoluvlastníkem je finančník Zdeněk Bakala. Firma dobývá černé uhlí na Karvinsku a Frýdecko-Místecku v dolech Darkov, Lazy, ČSA, ČSM a Paskov. Během roku 2008 horníci OKD vytěžili 12,197 milionu tun. OKD patří k největším zaměstnavatelům v ČR.

jhr

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK