AAA Auto prodloužila možnost zpětného odkupu až desetiny akcií

15.06.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha/Amsterodam 15. června (ČTK) - Akcionáři skupiny AAA Auto dnes schválili prodloužení možnosti zpětného odkupu až deseti procent akcií na dalších 18 měsíců. Minimální cena odkoupených akcií bude rovna jejich nominální hodnotě, maximální nesmí překročit čtyři eura (zhruba 103 Kč). Firma to sdělila ČTK v tiskové zprávě. Na burze v Praze se dnes akcie sítě autobazarů AAA prodávaly za zhruba 18 korun.

Možnost zpětného odkupu akcií představenstvem akcionáři poprvé schválili již před dvěma lety. Souvisí s opčním plánem, který umožňuje vedení firmy získat akcie společnosti. Nový akciový opční plán dnes valná hromada rovněž schválila.

Podle plánu každý člen představenstva získá maximálně 50.000 akciových opcí za realizační cenu půl eura. Opce budou moci uplatnit nejdříve 30. dubna 2013 pod podmínkou, že firma bude letos a v příštích dvou letech v zisku.

Představenstvo rovněž akcionáře společnosti informovalo o možném vstupu skupiny na nový zahraniční trh nebo případný návrat na jeden z bývalých zahraničních trhů ještě tento rok. Žádné finální rozhodnutí ale zatím nepadlo a firma ani nepodepsala smlouvu s potenciálním místním partnerem. V minulosti firma nejvíce zmiňovala možný návrat na maďarský trh a případný vstup do Ruska.

AAA Auto prodala loni přes 60.000 aut a v současnosti provozuje v ČR a na Slovensku kolem 25 autobazarů.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK