Toyota hodlá výrazně snížit ceny svých automobilů

18.06.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Toyota City 18. června (ČTK) - Japonská automobilka Toyota Motor hodlá do roku 2013 snížit ceny svých vozů o 30 procent pomocí nové strategie pro redukci nákladů, aby posílila svou konkurenceschopnost. Agentuře Reuters to dnes řekl nákupní ředitel společnosti Takeši Širane.

Toyota je nyní největší automobilkou na světě. Německá společnost Volkswagen, jihokorejská Hyundai Motor a další konkurenti však její náskok v objemu prodeje snižují díky rychlému růstu v Číně, Indii a na dalších rozvíjejících se trzích, napsala agentura Reuters.

Na pověst Toyoty měla navíc negativní dopad rozsáhlá svolávání automobilů k opravě problémů s nechtěným zrychlováním. Svou vedoucí pozici si přitom firma vybudovala nabídkou bezpečných a spolehlivých automobilů za rozumnou cenu.

Volkswagen, jehož součástí je i česká Škoda Auto, je nyní největší automobilkou v Evropě. Do roku 2018 hodlá vystřídat Toyotu na pozici největšího výrobce automobilů na světě. Největší jihokorejská automobilka Hyundai, která vyrábí automobily rovněž v České republice, je již delší dobu považována za hrozbu pro japonský automobilový průmysl.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK