ABS Jets zvýšila loni tržby o čtvrtinu na 962 milionů Kč

22.06.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 22. června (ČTK) - Tuzemský privátní letecký dopravce ABS Jets loni zvýšil tržby o čtvrtinu na 962 milionů korun. Zisk před zdaněním stoupl o 12 procent na téměř 31 milionů Kč. Firma to uvedla v tiskové zprávě.

"ABS Jets je jednou z mála společností v privátním leteckém byznysu, která v roce 2009 rostla," uvedl generální ředitel Vladimír Peták. Čísla za prvních pět měsíců letošního roku jsou podle něj v souladu s plánem.

I když firmě loni mírně klesl počet nalétaných hodin na 2701 hodin, počet odbavených letů se zdvojnásobil na 1475 letů.

ABS Jets je největším poskytovatelem komplexních služeb v privátní letecké dopravě v regionu střední a východní Evropy. Firma je také s pěti letadly Embraer Legacy největším provozovatelem letounů brazilské značky. Zároveň výrobce zastupuje na českém a slovenském trhu. Vedle toho provozuje jeden LearJet 60XR a jednu Cessnu Citation Bravo.

Peták je novým generálním ředitelem od začátku letošního roku, před tím působil na pozici finančního ředitele. Obchodním ředitelem se stal Radomír Šaňák, který ve společnosti pracuje od roku 2004.

Společnost ABS Jets působí na českém trhu 15 let, v současné době zahájila na letišti Ruzyně výstavbu svého druhého hangáru.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK