Lepší podmínky pro malé a střední podniky

19.11.2002 | , Finance.cz
ÚČTY A SPOŘENÍ


GE Capital Bank vylepšila podmínky Malé podnikatelské půjčky pro malé a střední podniky.

Na základě průzkumu mezi klienty přistoupila GE Capital Bank k vylepšení podmínek, za jakých malým a středním podnikům poskytuje Malou podnikatelskou půjčku. Od počátku roku čerpali klienti půjčku v objemu 544 milionů korun. Do konce října půjčila GE Capital Bank malým a středním podnikatelům již 5,75 miliardy korun, což je o 64 procent více, než za stejné období loni.

Dynamicky se vyvíjí zejména zájem o Malou podnikatelskou půjčku, který vzrostl meziročně měřeno financovaným objemem téměř třikrát.

Výraznou výhodou je zrychlený schvalovací proces, který umožňuje sdělit klientovi rozhodnutí o poskytnutí úvěru do 2 pracovních dnů (dříve 5 pracovních dnů).

GE Capital Bank poskytuje Malou podnikatelskou půjčku od 500 tisíc do 3 milionů korun, zatímco doposud to bylo 2,5 milionu korun. Splatnost úvěru je až pět let. Úvěr je jištěn nemovitostí, jejíž odhad je nezávislými znalci zpracováván přednostně.

S platností od 13. listopadu došlo navíc k poklesu základní sazby (MBR), od které se odvíjí úročení Malé podnikatelské půjčky. GE Capital Bank plně reagovala na krok centrální banky a snížila MBR o 0,25 procentního bodu na 3,45 procenta.

Zdroj: tisková zpráva GE Capital Bank

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: ÚČTY A SPOŘENÍ