Akcie předních korporací se dopoledne v USA propadly o 2,3 pct

29.06.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 29. června (ČTK) - Akcie předních korporací se dopoledne v USA propadly o 2,3 procenta, protože se investoři obávají zpomalení světového hospodářského růstu. Klíčový newyorský index Dow Jones kvůli tomu klesl pod hranici 10.000 bodů, a to poprvé od 10. června.

V poledne newyorského času se DJI snížil na 9899,3 bodu. Index Nasdaq Composite v 18 hodin SELČ spadl na 2155,2 bodu se ztrátou tří procent.

Americký akciový trh následoval v poklesu burzy v Asii a Evropě. Asijské finanční trhy začaly klesat po revizi indexu budoucí aktivity čínské ekonomiky směrem dolů. A evropské akciové trhy postihly ztráty poté, co Řekové spustili stávku na protest proti ostrým rozpočtovým škrtům.

Krátce po otevření burzy na newyorské Wall Street pak dostaly finanční trhy ránu kvůli nečekanému poklesu spotřebitelské důvěry v USA. Její index klesl téměř o deset bodů na 52,9 bodu. Index se přitom potřebuje dostat nad 90 bodů, kdy se má ekonomika o co opřít, napsala agentura AP. Polední hodnoty indexů jsou z Yahoo! Finance.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK