Koruna dopoledne mírně ztratila k euru, zatímco k dolaru posílila

30.06.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 30. června (ČTK) - Česká koruna mírně ztratila vůči euru, zatímco k dolaru zlehka umazala předchozí výraznou ztrátu. V 11:00 se podle údajů Patria Online proti úterků obchodovala k euru slabší o dva haléře na 25,77 Kč/EUR a k dolaru silnější o čtyři haléře na 21,10 Kč/USD.

Podle analytika Patria Finance Tomáše Vlka česká měna "ustála" nárůst averze k riziku na světových finančních trzích a dění na nich se jí podle něj nyní dotýká minimálně.

Korunu podle Vlka zároveň téměř neovlivnilo posílení rumunského leu. A pro trh by podle něj mělo být neutrální i na dnešek plánované rozhodnutí o sazbách polské centrální banky, od něhož se obecně očekává, že sazby zůstanou beze změny.

Hlavní akciové burzy se drží lehce v zeleném a spolu s tím se podle Vlka zmírnil tlak na euro, které tak proti dolaru posílilo na 1,2216 USD/EUR. "O změnu nálady na trzích zatím nejde, výraznějšímu růstu by měla bránit opatrnost v souvislosti s vývojem španělského bankovního sektoru i americkými makrodaty. Dnes vyjde zpráva ADP o zaměstnanosti v soukromém sektoru, která bude důležitým indikátorem před pátečními čísly z trhu práce," upozornil Vlk.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK