Wall Street zřejmě zahájí mírně níž po datech ADP

30.06.2010 | , Reuters
Zpravodajství ČTK


NEW YORK, 30.června (Reuters) - Americké akciové futures ve středu před zahájením seance ukazovaly na mírný pokles trhu po zprávě, že soukromý...

...sektor ve Spojených státech v červnu vytvořil méně pracovních míst, než se čekalo.

Akcie na Wall Street však zřejmě zastaví prudké výprodeje z předchozí seance, když investory uklidnilo, že finančně křehké evropské banky jsou méně závislé na Evropské centrální bance.

Futures na index S&P 500 <SPc1> v 15:15 ubíraly 0,1 procenta, futures na technologický Nasdaq 100 <NDc1> oslabovaly o 0,2 procenta.

Američtí soukromí zaměstnavatelé v červnu vytvořili 13.000 pracovních míst, výrazně méně, než se čekalo, po květnovém přírůstku o 57.000 míst, oznámila ve středu asociace ADP. Analytici oslovení Reuters odhadovali, že soukromý sektor ve Spojených státech tento měsíc vytvořil 60.000 pracovních míst.

Evropská centrální banka ve středu půjčila komerčním bankám v tříměsíčním tendru 131,9 miliardy eur, podstatně méně, než se čekalo. Banky přitom už ve čtvrtek budou muset splatit 12měsíční úvěry v objemu téměř půl bilionu eur.

Trh vnímá výsledky aukce jako měřítko zdraví evropských bank a také jako ukazatel fiskální situace v regionu. Úvěrové operace ECB nejvíce využívají španělské, portugalské a řecké banky. [ID:nSCH035955]

"Ta částka byla oproti očekávání poloviční, a tak si mnozí oddechli úlevou," řekl Peter Boockvar, akciový stratég z Miller Tabak & Co.

Index S&P 500 se v úterý v obavách o financování evropských bank propadl na nejnižší úroveň za osm měsíců, a tak investoři stále zaujímají opatrný postoj, uvedli analytici.

"Ta zpráva z Evropy je o něco konstruktivnější než včera, ale vše zůstává stále křehké," řekl Craig Peckham, stratég akciových obchodů ze společnosti Jefferies & Co.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK