Developer Central Group loni vydělal víc, než původně odhadoval

30.06.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 30. června (ČTK) - Zisk před zdaněním developerské společnosti Central Group činil v roce 2009 podle auditovaných výsledků 718,4 milionu korun. Meziročně je to pokles o devět procent. Výsledek je přesto lepší než předběžné údaje z března, kdy společnost odhadovala loňský zisk na 650 milionů korun. Oznámila to dnes firma.

"Dosažený zisk nebudeme stejně jako v dřívějších letech rozdělovat mezi akcionáře, ale investovat do dalšího rozvoje firmy," uvedl předseda představenstva a většinový akcionář firmy Dušan Kunovský.

Přestože Central Group v současnosti podle vlastních údajů nemá žádné bankovní úvěry, plánuje další realitní nákupy. Do pozemků a připravených projektů pro rezidenční výstavbu letos plánuje investovat přes miliardu korun.

Od začátku roku už firma několik akvizic uskutečnila. Poslední z nich je pozemek a projekt pro luxusní bytový komplex Rezidence Park Mrázovka v Praze na Smíchově. Central Group projekt koupil tento měsíc za více než sto milionů korun od společnosti Hochtief.

Developer sází na oživení trhu. To je podle firmy také důvod, proč letos zařadila do prodeje kolem 500 nových bytů. Ty staví hlavně v Praze a okolí. Na hlavní město se soustřeďují také hlavní konkurenti Central Group, společnosti Finep, Skanska a Ekospol.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK