VW na Slovensku obnoví nepřetržitou výrobu a přijme asi 1000 lidí

30.06.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Bratislava 30. června (ČTK) - Bratislavský závod německé automobilky Volkswagen se od září díky vysoké poptávce po automobilech po zhruba třech letech vrátí na časově omezenou dobu k nepřetržité výrobě. ČTK o tom dnes informoval mluvčí firmy Vladimír Machalík. Podnik má podle něj v úmyslu přijmout kvůli zvýšení výroby asi 1000 nových zaměstnanců.

"Výroba v nepřetržitém provozu, sedm dní v týdnu, je naplánovaná od 2. září až do poloviny příštího roku. Zvýšení produkce na toto přechodné období si vyžádá přibližně 1000 nových pracovníků," uvedl Machalík. S výběrovým řízením začne podle mluvčího automobilka okamžitě, protože noví pracovníci musejí před nástupem na nové pracoviště absolvovat dvoutýdenní školení.

Bratislavský závod se v rámci německého koncernu zaměřuje na výrobu sportovně-užitkových vozidel. Z výrobních linek sjíždějí modely Volkswagen Touareg a Audi Q7, ale i karoserie pro vozy Porsche Cayenne. Firma díky vysoké poptávce už koncem března zahájila třísměnný provoz a v současné době zaměstnává asi 6500 lidí.

Volkswagen Slovakia loni vyrobil asi 106.000 aut, což bylo o 43 procent méně než v roce 2008. Čistý zisk se kvůli slabšímu zájmu o auta v důsledku světové hospodářské krize snížil na 57 milionů eur (asi 1,5 miliardy Kč) z předloňských 282 milionů eur (asi 7,2 miliardy Kč). Příští rok chce bratislavský Volkswagen spustit výrobu nového rodinného auta v třídveřovém a pětidveřovém provedení.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK