Euro.cz: MD odložilo dozorčí radu, která měla jednat o ČD Cargo

30.06.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 30. června (ČTK) - Jednání dozorčí rady Českých drah, které se mělo uskutečnit v pátek 2. července, bylo na pokyn ministra dopravy v demisi Gustava Slamečky odloženo. Uvedl to dnes server Euro.cz. Rada měla podle informací médií mimo jiné hlasovat o odvolání šéfa drah Petra Žaludy.

Termín byl posunut na druhou polovinu července. Situaci bude řešit až nový ministr resortu Vít Bárta, řekl serveru Euro.cz Žaluda.

Dozorčí radu ČD na tento pátek svolal náměstek ministra dopravy a předseda dozorčí rady Jaroslav Král jako reakci na odvolání managementu soustředěného kolem Josefa Bazaly z ČD Cargo.

Jak uvedl server, jedním z bodů programu pátečního jednání mělo být i rozhodování o osudu Žaludy a představenstva. "Odvolání je věc dozorčí rady a rozhodnutí je plně v její kompetenci. Ale nejsem si vědom žádného pochybení. Pokud se mne ale někdo zeptá na má poslední rozhodnutí, rád mu je vysvětlím," uvedl Žaluda.

Vedení Českých drah jako důvod nedávného Bazalova odvolání uvedlo neuspokojivé hospodaření a obstrukce během mimořádného auditu, který má ukázat skutečný stav firmy. Bývalý šéf společnosti tyto důvody odmítl.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK