Prvním náměstkem MZe je Boček, dva Šebestovi náměstci končí

20.07.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 20. července (ČTK) - Prvním náměstkem ministra zemědělství Ivana Fuksy (ODS) bude bývalý náměstek ministra dopravy a Fuksův stranický kolega Roman Boček. Z týmu náměstků předchozího ministra zemědělství Jakuba Šebesty zůstávají v úřadě čtyři, jejich kompetence se ale mírně mění, dva dosavadní náměstci ve funkci končí, řekla ČTK mluvčí ministerstva Tereza Dvořáčková.

Nově na ministerstvu vzniká úsek pro Společnou zemědělskou a rybářskou politiku. V jeho čele bude stát Juraj Chmiel, který byl ve Fischerově vládě ministrem pro evropské záležitosti.

Ve vedení komoditního úseku končí jeho dlouholetý šéf Stanislav Kozák (dříve KDU-ČSL, dnes TOP 09), nahradí jej jeho spolustraník Karel Tureček, dosavadní statutární náměstek ministra. Z místa náměstka pro životní prostředí, výzkum a vzdělávání odchází Jiří Urban (Strana zelených). Zároveň přestává existovat jím dosud vedený úsek, jehož agenda se rozdělí mezi jiné sekce.

Ekonomický úsek povede i nadále Oldřich Černoch, vodní hospodářství bude mít i nadále na starosti Aleš Kendík. Náměstkem pro úsek lesního hospodářství zůstává Jiří Novák.

Boček bude mít na starosti správu úřadu. Spadat pod něj bude například odbor zakladatelské činnosti, informačních a komunikačních technologií nebo registry.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK