Ecopress koupil vydavatele časopisů Sanoma Magazines Slovakia

27.07.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 27. července (ČTK) - Vydavatelství Ecopress, které na Slovensku vydává deník Hospodárske noviny, koupilo od skupiny Sanoma Magazines International slovenského vydavatele odborných časopisů Sanoma Magazines Slovakia. Firma bude od srpna vystupovat pod názvem Ecopress Magazines a od příštího roku se stane součástí vydavatelství Ecopress. Společnosti o tom dnes informovaly ČTK v tiskové zprávě, kupní cenu nezveřejnily.

Sanoma Magazines Slovakia vydává marketingové, zdravotnické, farmaceutické, obchodní, logistické, restauratérské a hoteliérské časopisy, mezi nejznámější patří Stratégie, Obchod, Horeca Magazine, Zdravotnícke noviny (včetně příloh Lekárské listy a Kompendium medicíny), Sestra nebo Diabetik.

Sanoma Magazines International bude i nadále působit na slovenském trhu digitálních médií, a to především prostřednictvím internetových portálů Tvojdom.sk a eStranky.sk, které spravuje firma Sanoma Magazines Praha.

"Prodej vydavatelství Sanoma Magazines Slovakia byl jedním z kroků realizace strategie skupiny, která se soustředila především na rozvoj společenských časopisů a digitálních médií na trzích východní a střední Evropy," uvedla firma Sanoma Magazines International. Doplnila, že rozvoj aktivit skupiny na Slovensku byl již delší čas omezený.

Vydavatelství Ecopress bylo založeno v roce 1992 a je stoprocentní dceřinou společností firmy Economia, která je největším vydavatelem ekonomických a odborných periodik v ČR. Economia vydává deník Hospodářské noviny, týdeníky Ekonom, Respekt, Marketing & Media, Obchodní věstník a dalších 17 odborných titulů. Dále provozuje 20 webových stránek včetně zpravodajského portálu iHNed.cz.

Sanoma Magazines International je vydavatelskou společností působící v zemích střední a východní Evropy. Je součástí finské společnosti Sanoma, která v současnosti podniká ve 12 evropských zemích.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK