Čtvrtletní zisk softwarové firmy SAP stoupl o 15 procent

27.07.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Berlín 27. července (ČTK) - Německé softwarové firmě SAP AG stoupl ve druhém čtvrtletí čistý zisk o 15 procent na 491 milionů eur (12,3 miliardy Kč). K růstu přispěl silný výkon firmy ve Spojených státech a na rozvíjejících se trzích. Společnost, která je největším výrobcem podnikatelského softwaru na světě, to uvedla v dnešním prohlášení.

Celkové příjmy stouply o 12 procent na téměř 2,9 miliardy eur. Příjmy z prodeje softwaru a služeb spojených se softwarem vzrostly o 16 procent na 2,26 miliardy USD. SAP se soustředí na software vhodný pro potřeby podnikatelů a firem, jako jsou programy pro správu mezd, zásob a účetnictví. Na trhu soupeří například s americkým softwarovým gigantem Oracle.

SAP v květnu oznámil, že koupí amerického výrobce databázového a mobilního softwaru Sybase za 5,8 miliardy dolarů (112 miliard Kč). Druhou největší akvizicí ve své 40leté historii získá SAP technologii, která umožňuje zasílání účetního softwaru a dalších programů na pokročilé mobilní telefony. SAP v dnešním prohlášení dodal, že Evropská komise minulý týden převzetí odsouhlasila.

Za šest měsíců roku zisk společnosti vystoupil až o 41 procent na 878 milionů eur. Celkové příjmy vzrostly o devět procent na 5,4 miliardy eur a příjmy z prodeje softwaru a služeb stouply o 14 procent. Včetně firmy Sybase SAP za celý letošní rok očekává růst příjmů z prodeje softwaru a služeb při konstantních směnných kurzech o devět až 11 procent, napsala agentura AP.

V České republice působí společnost SAP od roku 1992 a dosud získala více než 900 tuzemských klientů. Je největším dodavatelem obchodních softwarových aplikací na českém trhu, kde má více než poloviční podíl.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK