Dolar po zprávě o důvěře spotřebitelů smazal své ztráty k euru

27.07.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Londýn 27. července (ČTK) - Dolar odpoledne smazal veškeré své předchozí ztráty vůči euru. Důvodem byla zpráva o poklesu důvěry spotřebitelů v USA za červenec, která snížila zájem o rizikovější investice. Euro přitom dopoledne díky výsledkům hospodaření banky UBS posilovalo a k dolaru stouplo nejvýše za 11 týdnů a k jenu za sedm týdnů.

V 17:00 SELČ euro vůči dolaru oslabilo o 0,03 procenta na 1,2985 USD. K jenu naopak stouplo o 0,98 procenta na 114,02 JPY. Dolar vůči jenu posílil o 1,02 procenta na 87,82 JPY.

Důvěra amerických spotřebitelů tento měsíc kvůli zvýšeným obavám z budoucího vývoje ekonomiky a trhu práce sestoupila na půlroční minimum. Index důvěry sestavovaný soukromou výzkumnou organizací Conference Board klesl na 50,4 z červencových 54,3 bodu a dostal se nejníže od letošního února. Červencový pokles byl mírně horší, než se čekalo.

Švýcarská banka UBS dnes oznámila, že se ve druhém čtvrtletí vrátila k zisku a vydělala dvě miliardy švýcarských franků. Zpráva dopoledne podpořila evropské akcie, zvláště bankovní společnosti, a zvýšila zájem investorů o rizikovější investice, včetně eura, napsala agentura Reuters.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK