Poskytovateli komunálních služeb Veolia stoupl zisk o 70 procent

06.08.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Paříž 6. srpna (ČTK) - Francouzskému poskytovateli komunálních služeb Veolia Environnement stoupl za pololetí čistý zisk o 70 procent na 374 milionů eur (zhruba 9,2 miliardy Kč). Výsledky podpořil nový kontrakt v oblasti nakládání s odpady a růst cen surovin. Uvedla to společnost v dnešním prohlášení. Veolia je největší vodárenská společnost a největší poskytovatel služeb v oblasti nakládání s odpady na světě a působí i v České republice.

Konsolidované tržby však klesly o 1,2 procenta na 17,18 miliardy eur. K poklesu přispělo snížení objemu pracovních aktivit, zvláště velkých konstrukčních prací mimo Francii ve vodárenské divizi, neobnovení některých kontraktů z roku 2009, převážně v dopravní divizi, a nižší ceny energií. Na druhé straně pro příjmy byly pozitivní růst cen recyklovaných surovin, stabilizace ekonomického prostředí a poptávka v některých průmyslových sektorech.

Skupina Veolia je největší společností také na českém vodohospodářském trhu. V České republice působí rovněž její energetická divize Dalkia, dopravní Veolia Transport a zpracování odpadů Veolia Environmentální služby.

irl dvd

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK