Wall Street zřejmě zahájí seanci bez větších změn

19.08.2010 | , Reuters
Zpravodajství ČTK


NEW Wall Street zřejmě zahájí čtvrteční seanci stagnací až mírným růstem po datech o nečekaném nárůstu počtu žádostí o podporu, když investoři...

...současně čekají, že výsledky technologických firem Hewlett-Packard a Dell přinesou signál o zlepšení vlažného ekonomickém oživení.

Futures na index S&P 500 <SPc1> v 15:10 SELČ stagnovaly, futures na technologický Nasdaq 100 <NDc1> posilovaly o 0,2 procenta.

Americké futures na akciové indexy se krátce stočily do záporného teritoria po zprávě, že počet nových žádostí o podporu v nezaměstnanosti v minulém týdnu nečekaně stoupl na 9měsíční maximum. [ID:nDOL944919]

Během dne oznámí čtvrtletní výsledky společnosti Hewlett-Packard <HPQ.N>, Dell <DELL.O>, Gap <GPS.N>, Salesforce.com <CRM.N> a GameStop <GME.N>.

"Po nedávných datech zaměřených na spotřebitele, jež naznačila, že se možná vrací jejich důvěra, trh začíná očekávat, že určitou stabilitu vykážou i další sektory," řekl Peter Cardillo, hlavní ekonom trhu z Avalon Partners.

Ačkoli trh stále postrádá katalyzátor pro udržitelný růst, "faktor strachu z recese s dvojím dnem oslabuje," dodal.

Skupina BHP Billiton <BHP.AX> <BLT.L> se nyní soustředí na získání souhlasu regulátora s nepřátelskou nabídkou na převzetí firmy Potash <POT.TO><POT.N>, než se pokusí získat si akcionáře kanadské společnosti, uvedl nejmenovaný zdroj.

Akcie BHP obchodované ve Spojených státech při mimoburzovním obchodování posilovaly téměř o 1 procento, zatímco Potash přidávala 0,4 procenta.

[YORK/Reuters/Finance.cz]

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK